dilluns, 21 de setembre del 2015

Vist a la Fira del Llibre, a Barcelona!



COM ESCOLLIR UN LLIBRE INFANTIL?

1) EDAT Quina edat té el nen o la nena?

Les llibreries us faciliten la cerca dins de les prestatgeries ordenades per edat i nivell lector. O consultant al llibreter o llibretera.

2) INTERESSOS Què li agrada?

És bàsic observar l'infant en el seu dia a dia. Fixar-vos en els seus jocs i el seu imaginari us ajudarà força a descobrir el tipus de lectura que voldrà. Recordeu que també podeu escollir llibres de coneixements.

3) POSSIBILITATS D'ELECCIÓ Per on començar?

Roba, bany, vocabularis, contes clàssics, àlbums, novel·les, aventures, clàssics, còmic, coneixements, jocs, cuina, terror, humor… Hi ha tant per triar que sovint es fa difícil. Des d’Abacus cooperativa us recomanem que feu tastar a l’infant des de petit tots els gèneres… Només així el petit lector podrà decidir què li agrada i quin camí voldrà seguir.

4) ELECCIÓ Un llibre per a vosaltres o per a l’infant?

Una vegada vistes i valorades les opcions cal escollir. Cal concentrar l’elecció en les preferències del nostre destinatari i oblidar-se una mica dels propis gustos personals.

5) I DESPRÉS… Fem una biblioteca a casa?

Crear una biblioteca us ajudarà a fomentar el respecte i la cura dels llibres, alhora que potenciarà que, a poc a poc, l’infant s’informi, llegeixi i vagi formant el seu criteri d’elecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada